MOBILITATI

Mobilitati a luat nastere pentru a satisface o nevoie comuna a membrilor Cognosis si anume, asigurarea unui schimb de experienta intre centrele universitare in care activeaza voluntarii asociatiilor membre ale federatiei. Participantii pot experimenta timp de o saptamana viata de student din sase centre universitare din Romania (Bucuresti, Cluj, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara).

Cu ocazia studierii intr-un alt mediu, studentii iau contact direct cu noi moduri de predare, precum și cu noi cursuri, pe care nu ar putea sa le parcurga in centrul lor de provenienta sau pe care nu s-ar pune atat de mult accent. Ca structura, Mobilitati se desfasoara pe parcursul unei saptamani, in care participantii au sansa de a vizita un oras diferit si de a participa la cursurile aferente centrului universitar in care ajung. Pe langa activitatile academice, acestia sunt implicati si in activitati sociale, ele fiind organizate de membrii voluntari ai asociatiei locale care ii gazduieste. Printre astfel de activitati se numara treasure hunt-urile, serile sociale si participarea la unele editii ale proiectelor asociatiei gazda.

Acest proiect creeaza o unitate intre studentii aflati la diferite universitati sau centre, prin maniera in care, metodele unice alte fiecarui cadru didactic reusesc sa aduca impreuna viitorii psihologi din doua universitati diferite. Mobilitati este un proiect care implica dezvoltare pe multe planuri si in care munca organizatorilor este rasplatita prin angajamentul si entuziasmul participantilor, acestea fiind imbinate in cele mai diverse moduri.