ASPST

Asociatia Studentilor la Psihologie si Sociologie din Timisoara

Asociatia Studentilor la Psihologie si Sociologie din Timisoara este organizatia destinata studentilor Facultatii de Sociologie si Psihologie ai Universitatii de Vest din Timisoara.

ASPST a luat nastere in anul 2005 ca o miscare de intr-ajutorare venita din partea studentilor cu mai multa experienta pentru proaspetii admisi. Prima inititativa in dezvoltarea ASPST este legata de aparitia proiectului Psycult, proiect ce presupune seri de film cu teme recurente din psihologie si sociologie la care studentii din ani mai mari participau ca simbol pentru munca depusa.

Scopul asociatiei este dezvoltarea personala si profesionala a studentilor Facultatii de Sociologie si Psihologie din UVT. Acest lucru este realizat atat prin proiectele organizate de asociatie si destinate beneficiarilor acesteia, cat si prin munca de voluntariat depusa de voluntarii ASPST in cadrul activitatilor asociatiei care are un efect amplificator asupra scopului propriu-zis.

Ca viziune, ASPST isi propune sa dezvolte studentii carora li se adreseaza, pentru a livra societatii profesionisti informati asupra aspectelor ce nu se regasesc in specificul programei specializarii lor, dar si adulti ancorati in contextul cultural, social si civic in care Romania se afla. Se doreste astfel o imbratisare a prezentului in care membrii asociatiei traiesc si o relevanta pentru beneficiarii carora li se adreseaza, lucru care va aduce un plus de valoare atat lor, cat si asociatiei pe care o reprezinta.